lørdag 19. november 2011

Stigen som manglet

Det var fullmåne. Landskapet lå badet i et gult halvlys som visket ut alle harde konturer. Han stoppet og gransket huset. Nei. Stigen var ikke der. Naturligvis var den ikke der. Den var aldri der. Og vinduet hennes var mørkt. Eller…. var det ikke et lite lys som sivet ut gjennom den smale glipen mellom gardinene? En anelse av bevegelse inne i rommet?

Han knep øynene halvveis sammen og fokuserte på vinduet. Nei. Ingenting rørte seg. Hvorfor i himmelens navn hadde hun valgt så flortynne gardiner til et soveromsvindu?

Hå! 

Han lo litt for seg selv der han sto og småhutret i høstkulden.

Jo da, han skjønte det nok. Han visste det. Selvfølgelig gjorde han det. Han skjønte alt, alt sammen. Fraværet av bevegelse bak gardinene overbeviste ham om at hun sto der inne og så på ham. Og fraværet av stigen opp mot husveggen formelig ropte mot ham… Det lukkete vinduet… Jo da, alt stemte. Det stemte perfekt.
Det var lys i flere av vinduene hos naboene selv om det var sent på natt. Han begynte langsomt å gå mot huset igjen mens han lot blikket saumfare omgivelsene. De siste dagene hadde han latt falle noen ord nå og da til de som ga seg ut for å være vennene hans, sånn helt tilfeldig, men de lot som ingenting. Og det var det han trengte å vite. De spilte spillet sitt, var sammen om det, alle sammen.

Han fulgte grusgangen opp mot huset og stanset noen meter fra døren mens han betraktet videokameraet som var festet til dørkarmen. Apparatet fikk med seg alt som foregikk foran inngangsdøren, men hadde vært en fadese. Det hadde ikke fanget opp annet enn avisbudet om morgenen, ungene som kom og gikk, henne som kom og gikk, ham selv som kom og gikk. Han hadde brukt timer på å studere opptakene. Men ingenting. Enten hadde hun klart å knekke koden han hadde lagt inn og redigert opptakene, umerkelig slettet de avslørende sekundene her og der - eller så brukte de ikke døren. Og da måtte det være vinduet i annen etasje.

Han undersøkte med blikket det fuktige gresset under vinduet der de to små merkene etter stigen burde være. Ingenting. De var dyktige, det skulle de ha. Siden det ikke fantes noen stige i nærheten, måtte de frakte den dit, daglig, bære den eller bruke bil. Og i dette tettbebygde strøket ville en slik operasjon vekke oppsikt. Og siden ingen av naboene hadde bemerket noe om disse uvanlige aktivitetene når han kom med klare antydninger, fortalte det ham med all mulig sikkerhet at de var med på komplottet. Det samme gjaldt selvsagt ungene.

Den manglende stigen, opptakene fra videokameraet som ikke viste noe, naboenes hykleriske joviale småprat, det fullkomne fraværet av spor eller andre indikasjoner på utroskap, alt dette til sammen var fullgode bevis nettopp på utroskapen hennes – og på hvor godt de skjulte sporene sine. De var dyktige, lure, snedige – men han var lurere.

Slik var det med disse andre tingene også. Han gjennomskuet dem, gjennomskuet alle sammen, men når sant skulle sies: med god hjelp fra noen ganske få meget intelligente personer som også hadde skjønt de store og hemmelige sammenhengene, og som delte sine kunnskaper på nettet.

De visste alle at bomben i regjeringskvartalet og drapene på Utøya var isenesatt av Arbeiderpartiet for å hindre et ungdomsopprør i partiet – eller så var drapsmannen egentlig muslim i all hemmelighet, det var flere muligheter her. .. Men at det skulle dreie seg om en primitiv og ondskapsfull hvit høyreekstremist, nei det, det var for enkelt og for dumt. Selvfølgelig var det noe slikt de som hadde makta ønsket at alle skulle tro.

Og de visste også at det var den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad, sannsynligvis i samarbeid med CIA, som sto bak ødeleggelsen av Twin Towers 11. september 2001. Det var ellers en kjent sak blant de som ønsket å vite det at CIA benyttet utenomjordisk teknologi som de hadde fått klørne i etter UFO-styrten i Roswell i 1947. Men denne hendingen hadde de amerikanske myndighetene benektet og hadde kommet med noen latterlige utflukter om en væreballong. Mye tydet ellers på at den amerikanske regjeringen ble instruert om hva den skulle si og gjøre av ikke-menneskelige vesener som opererte fra en romstasjon som lå i stabil bane bak månen og derfor var usynlig fra jorda. Obama var for alt de visste selv utenomjordisk. Mye tydet på det også…. kenyansk far og hvit mor, du lissom… Hah! 

Og hva med Europa? Dagens internasjonale politikk var en eneste stor fordekt sammensvergelse. Arbeiderpartiet, og sannsynligvis resten av samfunnstoppene her i landet også, hadde inngått en hemmelig avtale med araberstatene og de ledende politikerne i EU om at Europa skulle bli muslimsk i løpet de nærmeste år. Det at de alle benektet det og forsøkte å latterliggjøre de som hadde avslørt det hele, og i tillegg at bare ideen om en slik konspirasjon virket komplett vanvittig, var i seg selv et tegn på at det var riktig.

Han snudde seg langsomt vekk fra den våte gressplenen der det tilsynelatende ikke hadde gått et menneske på ukevis.

- Jeg har gjennomskuet dem, tenkte han mens han satte nøkkelen i låsen. – Jeg er glupere enn dem. De skjuler sporene sine. At det verken er noen stige eller merker etter en stige er et uomtvistelig bevis på at den var her, antagelig rett før jeg kom hjem. Og siden det ikke finnes noe som helst som tyder på en massiv hemmelig politisk konspirasjon om muslimsk overtakelse av Europa, er det et sikkert bevis på at en slik sammensvergelse finnes.

Han vred nøkkelen rundt og skjøv opp døren mens han kjente en dyp og intens takknemlighet overfor Hans Rustad i Dokument.no og den lærde, men forfulgte Peder Fjordman Jensen - og alle de andre kunnskapsrike menneskene der ute som hadde delt sin viten med ham, og som hadde åpnet øynene hans for de virkelige sammenhengene i verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar