fredag 5. august 2011

Fjordman

viser seg å hete Peder Nøstvold Jensen. I etterkant av massedrapet på Utøya har han omsider krøpet frem fra steinen han har gjemt seg under.

Også andre andre høyreekstremistiske uhumskheter er blitt røyket ut, deriblant ordførerkandidaten i Kristiansund til partiet til partiet som - tatt i betraktning ideologien de står for - lyder det ironiske navnet "Demokratene." Han heter Håvar Krane og viser seg å være en sann høyreekstrem. Når han blir konfrontert med sine egne utsagn, kan man formelig se hvordan angsten lyser ut av ham. 

Det er mitt håp at de som ble myrdet ikke har dødd helt forgjeves, men at verden gjennom Breiviks voldsorgie og - blant annet Håvar Kranes drapsfantasier - omsider begriper hva disse menneskene står for og vender denne formen for tenking ryggen for all fremtid.

1 kommentar:

  1. Velkommen på nett, Erling. Vi trenger antifascistiske stemmer i en tid der høyrepopulismen / fascismen vinner terreng. Disse to (Fjordmann og Håvar Krane) er bare sørgelige representanter for bunnfallet som finnes i enhver kultur eller religion, såvel kristne, muslimske, hinduistiske eller andre religioner. På samme måte som andre fanatikere som Osama bin Laden og George W. Bush fortjener de historiens mørke og demokratiets fordømmelse. Velkommen igjen, og måtte din deltakelse bli hørt og langt merke til.

    SvarSlett