lørdag 17. desember 2011

En kule for Fjordman?

Hørte nettopp på NRK Ukeslutt et intervju med en mor som hadde mistet datteren sin på Utøya. Jenta ble myrdet av en selvutnevnt ”kommandør” og ”ridderjustitiarius” i hans heroiske kamp mot forsvarsløse barn og voksne. Dette blir en annerledes jul, en forferdelig trist jul for denne moren som har opplevd det største marerittet enhver mor og far kan forestille seg. Og det er mange andre foreldre, søsken, slektninger og venner som er i samme situasjon i år.

77 uskyldige mennesker slaktet av en mann besatt av ideer om forræderi og ”farlig multikulturalisme”. At historien er en permanent prosess der kulturer og folkeslag blandes, utvikler og forandrer seg, er et faktum som passer høyreekstremistene dårlig. Til ideene om ”nasjonaldarwinisme”, ”suicidalmarxisme” og ”suicidalhumanisme” som drapsmannen slår om seg med, spiller fantasiene om en antatt enorm sammensvergelse på høyt politisk nivå en sentral rolle. I følge denne konspirasjonsteorien har Europas ledende politikere inngått en hemmelig avtale med muslimske ledere om å gjøre hele Europa muslimsk. Fantastisk, hva?

Helt uavhengig av hvor absurde og ulogiske disse forestillingene er, har de fått oppslutning fra politikere som ønsker å slå politisk mynt på fremmedfrykt, og fra høyreekstremister som har byttet ut ideen om en jødisk verdensomspennende konspirasjon med ideen om en tilsvarende muslimsk.

En av de fremste representantene og ”teoretikerne” for disse tankene i Norge er Ålesunderen ”Fjordman” Peder Are Nøstvold Jensen. På tross av at han har vært en åpenbar inspirator for en av historiens største massemordere, rammes han ikke av lovene til det ”suicidalhumanistiske” norske rettssamfunnet som han og hans morderiske disippel forakter så intenst.

77 døde. Mye sorg, mye smerte, mange som er rammet.

Etter massakren 22. juli er flere av de overlevende blitt drapstruet. En Frp-er som har utmerket seg som genuin etterplaprer har angivelig også mottatt slike trusler – og fått solid dekning og omsorg fra riksdekkende tv. Hva så med den store inspirator, kulestøperen Peder ”Fjordman” Jensen?

Ingenting tyder på at denne formidable anti-muslimske krigeren er blitt truet av noen. 77 døde. Mange sørgende, sannsynligvis også mye raseri over dette meningsløse angrepet på uskyldige mennesker. Fjordmannen har krøpet inn under steinen sin igjen, gått under jorden, men han må jo vite hvor lett han er å oppspore for den eller de som måtte ønske livet av ham? Han er som vi vet ingen modig mann som reflekterer over sitt ansvar for det som skjedde 22. juli. Tvert imot forsøker han å fremstille seg som en forfulgt uskyldighet og sutrer over hvor ille han er blitt behandlet av politiet. Krigeren "Fjordman" Jensens handlinger og ytringer viser med all tydelighet at han mangler såvel mot som moral. 

Og han burde ha all mulig grunn til å være redd.

For kanskje finnes det en kule også med Peder ”Fjordman” Jensens navn på?

6 kommentarer:

  1. Ay. Nå er du dristig. Er dette en anbefaling fra din side? Selv har jeg ikke nølt med å kalle Fjordman "medskyldig" på et ideologisk plan. Men kule?

    SvarSlett
  2. Min anbefaling? Å skyte Fjordman? Langt ifra, jeg er ingen voldsromantiker som tror på skytevåpen som problemløser - i motsetning til f.eks. Fjordman og hans disippel. Det jeg har forsøkt å gi uttrykk for er undring over at mange ser ut til å motta drapstrusler nå om dagen, mens Fjordman - en ideologisk "medskyldig"som du sier - tilsynelatende går fri.

    Jeg antar at tanken også må ha slått Peder Jensen ettersom det er enormt mye sorg, og antagelig også raseri i etterkant av drapsorgien 22. juli. Han er neppe Norges høyest elskete mann. Selv om Fjordman i etterkant har bedyret sin uskyld kan han ikke ta tilbake det han i årenes løp har skrevet, føringer han har lagt. Noen har tatt ham på alvor, og dette ansvaret prøver han nå å vri seg unna.

    Jeg ville ikke blitt overrasket om noen hadde kommet på en slik ide. Men anbefaling?

    Lang ifra.

    Jeg skulle langt heller sett ham konfrontert med de manglende realitetene i hans konspirasjonsfantasier som har medvirket til drap av 77 uskyldige mennesker, men Peder Jensen har neppe mot nok til å ta noe slikt innover seg.

    SvarSlett
  3. Hva er det dere vrøvler om? Som om Fjordmann, dette fascistiske avskummet, fortjener noen som helst form for respekt? Det er direkte avskyelig slik dagspressen og koblet av jurister og psykologer overgår hverandre om å ta vare på rettighetene til fascistkrapyler som Fjordmann og ABB. Hvem tar vare på rettighetene til offrene på Utøya, i Tyskland, i Roma,osv.

    Om tre til fem år og i slagskyggen av økende økonomisk og sosialt kaos i Europa, er fascistismen i full blomst også i Norge. Tror dere da, ærede Konrad og Erling, at fascistene kommer til å spørre om våre rettigheter? Nei, selvsagt ikke. Det har heller aldri vært deres mening. Hvis dere ikke har oppdaget det ennå, så la meg få opplyse at fascismens form for politikk heter VOLD, og av samme grunn fortjener de ikke å bli anerkjent som en politisk retning i et demokrati. Fascisme er kort og godt organisert kriminalitet.

    Men for all del, den ærede Konrad og Erling som tydeligvis kommer fra spissborgerlige hjem, må gjerne fortsette å kappes om å degge for disse svina. Når dere kjenner pistolmunningene i nakkegropene, er det for sent å si: Uffda - vi tok visst feil. Å gid, å gid.

    SvarSlett
  4. I sin bok "Det mørke nettet" refererer Øyvind Strømmen den britiske nyfascisten Nick Griffin som sier:

    "Når alt kommer til alt er makt et resultat av kraft og vilje, og ikke av rasjonell debatt."

    Mulig jeg tar feil, men det synes som om ærede Anonym deler dette standpunktet.

    SvarSlett
  5. Godt poeng, Erling, men er det noe historia har vist, så er det at fascismen er like mottakelig for rasjonell debatt som vann på gåsa. Disse krimninelle fanatikerne er kun interessert i argumenter som underbygger deres egne dogmatiske argumenter.

    Jeg vet at det er mange i mine kretser som setter pris på dine og Konrads argumenter, men siden du minner om Strømmens bok, tillat meg å gjøre det samme og minne om De Guchts bok fra 2007 som Strømmen også gjengir på s. 12 " . . . . inviterer høyreekstreme til å sette seg ned i en myk plysjstol. Slik blir den ekstreme høyresiden både banalisert og uskyldiggjort". Ved å være så forbannet liberal overfor fascister som Fjordamnn og hans like, står både du og Konrad i fare for å skyve ut plysjstolen.

    Burde så Fjordmann fått en kule? Nei, selvsagt ikke. Men han burde blitt straffet med bøter eller fengsel for sin kriminelle og antidemokratiske oppførsel på nettet.

    SvarSlett
  6. Jeg er på mange måter enig i det du skriver, men som jeg sa i min kommentar til Konrad: "Jeg skulle langt heller sett ham konfrontert med de manglende realitetene i hans konspirasjonsfantasier som har medvirket til drap av 77 uskyldige mennesker, men Peder Jensen har neppe mot nok til å ta noe slikt innover seg."

    Fjordman er nok langt hinsides enhver rasjonell meningsutveksling. I motsetning til massemorderen fra Utøya som ikke er annet enn en papegøye, blir Fjordman regnet som en av de store "ideologene" blant antijihadistene - selv om den store krigeren og ideolog ikke hadde mot nok til å møte Abid Radja til åpen diskusjon.

    Uten å være særlig liberalistisk av meg har jeg ennå en snev av tro på å bruke språk og fornuft for å overbevise folk - ikke overtale eller manipulere, men argumentere, bruke logikk og rasjonalitet. Politiet har i følge mediene klart å "omvende" flere hardbarkede nynazister på denne måten. Men jeg må innrømme: når man leser kommentarfeltene i avisene, er det jaggu vanskelig å opprettholde håp og humør...

    SvarSlett