fredag 12. august 2011

Arierne kommer...

Hørte på NRK Alltid Nyheter her for et par timer siden intervju med et par unge bloggere, representanter for Norges fremtid, og jeg referer etter hukommelsen:

Den lovende unge mannen var stort sett enig med Anders Behring Breivik - men støttet ikke hans massemord... Og den unge mannen regnet ikke seg selv som ekstremist på noe vis, derimot mente han at halvparten av landets befolkning var enig med ham.

Den unge damen var etter det jeg husker for det meste også enig med Anders (!), som hun sa. Hun og Anders var blonde og blåøyde og derfor ariere, og åpenbart fordi de tilhører denne fiktive heltemodige "rasen" er de verneverdige. Disse to to mørkhårete tsjetsjenske guttene, derimot, er virkelige helter!

Selv er jeg også blond, men vurderer nå å farge håret og dekke mitt blåøyde blikk med solbriller...

2 kommentarer:

  1. Kanskje de til og med er muslimer...

    Det morsomste er selvsagt begrept "arisk". Språkvitenskapelig betegner dette språkene i Nord-India/Pakistan samt sigøynerspråk. Så de virkelige arierne i Norge er rom-folket og pakistanske muslimer....

    SvarSlett
  2. Ja, men måten begrepet brukes på i visse kretser viser forbindelsen til nazi-ideologien som jo er kjent for sin absurde "nydefinisjoner" av ord - samt rene selvmotsigende neologismer som f.eks. "jødisk-bolsjevistisk". Og de moderne høyreesktremistene holder seg til tradisjonen, deriblant Peder "Fjordman" Jensens "kulturmarxisme". Mener også å huske noe slikt som "muslimske marxister" fra Anders Behring Breiviks verbale kloakk.

    SvarSlett