tirsdag 24. januar 2012

Direktelinje til Gud?

Det må være fint å ha direktelinje til Gud slik at man til enhver tid har tilgang til Vårherres motiver, slik Per Haakonsen har. I et foredrag på et åpent møte arrangert av Krf i forrige uke forklarte han drapshandlingene på Utøya med Guds vrede mot Arbeiderpartiet pga Norges forhold til Israel.

Historiens gang har altså ingenting med politikk og med menneskers handlinger å gjøre. Nei, menneskers handlinger er egentlig Guds handlinger - og der fordampet den fri vilje og enkeltmenneskets ansvar i lut(h)er teologi.

Jeg som i min naivitet trodde at massemordet skyldtes en samvittighetsløs høyreekstremists vrede mot Arbeiderpartiet. Men så var det altså Gud. Hvem kunne vel trodd det?

Minner litt om Osama bin Ladens utsagn etter 11. september. Den gangen var det Gud som hadde velsignet noen unge arabiske muslimer... Nå er det vel Gud som har velsignet en ung etnisk nordmann? Eller?

Litt pussig at man her i landet er bekymret for islamsk ekstremisme når man ser hva enkelte "kristne" greier å vrenge ut av seg.

3 kommentarer:

  1. Flott bloggpost, Erling.
    Tatt på kornet!

    Det er ufattelig at slike hårresiende uttalelser kan komme fra en presumtivt oppegående mann, og enda mer utrolig at medlemmer i Krf kan støtte disse vanvittige tankene.

    Hadde uttalelsen kommet fra en representant for det dypt reaksjonære og kristenfundamentalistiske Kristent Samlingsparti, ville det ikke ha forbauset meg, men Krf er tross alt et stortingsparti, og jeg trodde at hele partiet hadde forlatt dette farlige tankegodset.

    AUF fortjener en skikkelig unnskyldning for denne rasistiske sårende uttalelsen!

    SvarSlett
  2. Religiøse fanatikere finnes i alle religioner. Tidligere kunne de surre rundt; være til latter og irritasjon, men fikk sjeldent gjort større skade. I dagens multikulturelle og multireligiøse samfunn er de livsfarlige fordi de gjensidig nærer hverandre, og det vil i mange tilfeller føre til terrorhandlinger fra den ene eller begge sider.

    På den måten blir fanatiske muslimer, kristne, hindusister, jøder, etc. en hovedårsak til vekst av like fanatiske motsetninger. Kort sagt; disse idiotene nærer seg på hverandre. Spørsmålet blir hva samfunnet skal gjøre for å beskytte seg mot slike folk? Sitte med fingeren i munnen eller utforme lover som kriminaliser dem? Eller skal vi ansvarliggjøre lederne (biskoper, prester, etc.) i langt større grad enn hittil, og forlange at de holder orden i eget hus?

    SvarSlett
  3. Mormonkirkens grunnlegger, Joseph Smith, drev i 1844 valgkamp for å bli president i USA og hadde som mål å omskape USAs demokrati til et theokrati, et land styrt direkte av Gud, naturligvis via sine mellommenn. Det mislyktes som vi vet. Nå stiller mormoneren Mitt Romney - uten sammenligning for øvrig - som presidentkanditat. I det meste av middelalderen var Europa i praksis prestestyrt, i dag styres flere land i praksis av et presteskap og av "Guds" lover - sharialovene. Store deler av USA tror fullt og fast at Bibelens skapelsesberetning gir en korrekt beskrivelse av verdens opphav og utvikling og fordømmer evolusjonsteorien.

    De islamfiendtlige høyreekstremistene har gjort rasjonell islamkritikk svært vanskelig, og tilsvarende stempler fundamentalistiske kristne israelkritikk som antisemittisme.

    Vi får bare fortsette å møte idioti med rasjonalitet. Jeg ser ingen annen utvei.

    SvarSlett