mandag 24. oktober 2011

Forfølgelsen av "Fjordman" Jensen

Utøya-morderens ideologiske forbilde
Peder "Fjordman" Jensen konkluderer i sitt innlegg i Aftenposten med at 
"... vi har fått et meningspoliti. Ønsker vi å ha et slikt samfunn?"
På vegne av et altomfattende "vi" er han bekymret for den samme rettsstaten som hans disippel fra regjeringskvartalet og Utøya ikke anerkjenner. Men for å svare på spørsmålet: Nei, Fjordman, de fleste av oss ønsker ikke det samfunnet som du og dine meningsfeller gjør.

Øyvind Strømmen karakteriserer meningene til Peder Jensen og hans meningsfeller på følgende måte:
- Dette handler ikke om ytringsfrihet, men er sjikane og injurierende opplysninger uten at det er dekning for dem. Dette handler heller ikke om å fostre en demokratisk debatt.
Dette er meninger som aldri er blitt sensurert bort, man kan kanskje si dessverre. Tvert imot har de hatefulle og lett paranoide ideene i mange år forpestet den åpne debatten og gjort en reell islamkritikk tilnærmet umulig. 

Peder "Fjordman" Jensen er blitt genierklært av sine beundrere og meningsfeller, og henvises til som lærd. Men denne geniale tenkeren er altså ikke i stand til å forstå at når han er en av de viktigste referansene i et manuskript som forsøker å legitimere massemord, blir han nødvendigvis en viktig person for politiets etterforskning. Så mye for "Fjordmans" genialitet...

Peder Jensen fremstiller seg som en forfulgt uskyldighet som ikke har gjort annet galt enn å komme med godt "dokumentert" muslimkritikk, og som forsøkes kneblet av "meningspolitiet". På mange måter minner han om Flat Jord-bevegelsen som hardnakket nekter for jorda er rund - på tross av all vitenskapelig dokumentasjon. Det er påvist hinsides enhver mulig tvil at forestillingen om en muslimsk maktovertakelse av verden ikke er annet enn en konspirasjonsteori uten forankring i virkeligheten. Men Peder Jensen fortsetter altså å mene at det ikke forholder seg slik. Det står ham naturligvis fritt.

Vi må ikke glemme at denne "lærde" mannen som nå sutrer over hvor slemme politiet har vært mot ham, har vært inspirator for massemord. Det er rimelig at politiet er interessert i hva som befinner seg på hans datamaskin, både av hensyn til alle de uskyldige drept, de etterlatte - og den store majoriteten av Norges befolkning.

At Peder "Fjordman" Jensen forestiller seg at det er sokkene hans de er interesserte i sier vel noe om hans veldige intellektuelle kapasitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar